ESPHERES | Moviment Lantana |

08/09/2016 By lantana 0
Category

Espheres

Com sona l’univers? Com ens afecten les estrelles i els planetes? Quina relació rítmica es crea entre nosaltres i l’esfera celeste? Moviment Lantana s’endinsa en un espectacle sonor i coreogràfic que explora l’espai com una partitura de la volta celeste.  Tres ballarins i un funambulista interpreten el “cant” rítmic de les estrelles i dels planetes: una al·legoria poètica dels patrons i ritmes celestes d’un engranatge universal.

Dossier Espheres

Fitxa artística:

Creació i interpretació: Fàtima Campos, Isabel López Pérez, Manel Salas Palau i Joel Martí; Idea i direcció coreogràfica: Moviment Lantana / Marcel Bassachs;  Música original  i vídeo esfera celeste: Xavier de Palau.; Llums: Vicenç Herrero; Assessorament científic: Jordi Colomer Feliu; Fotografia: José Luís MG.

Aquest espectacle està coproduït pel festival Sismògraf d’Olot amb residència a l’Espai Arlequí de Banyoles, a la Caldera de Barcelona i a la Factoria de les Arts Escèniques de Banyoles.

fotojoel

Espheres

¿Qué sonido producen las estrellas? Espheres reproduce una proyección de la bóveda celeste del día y de la hora del espectáculo, mostrando la composición musical de las estrellas y los planetas. Cada estrella y planeta brilla con una intensidad y color de luz diferentes. Las estrellas, con luz propia, tienen diferentes intensidades y timbres dependiendo de la potencia de emisión y lejanía a la tierra.
Así, la luz de cada estrella y planeta hace un sonido determinado y característico. La proyección de la bóveda celeste traduce toda la luz de estrellas y planetas que va detectando; así, se pasa de un mapa de intensidades de luz a un mapa de intensidades de sonido, es decir, la bóveda celeste que ve el público, por un día y hora y lugar concretos, con todas sus estrellas y planetas, tiene una partitura musical única.
La música de las estrellas y planetas tiene la característica de ser universal, pura y original.

Fitxa artística:

Creación e interpretación: Fàtima Campos, Isabel López Pérez, Manel Salas Palau y Joel Martí;
Idea y dirección coreográfica: Movimient Lantana / Marcel Bassachs;
Música original y vídeo esfera celeste: Xavier de Palau.;
Luces: Vicenç Herrero; Asesoramiento científico: Jordi Colomer Feliu.
Este espectáculo ha sido coproducido por el Festival Sismògraf de Olot con residencia en el Espacio Arlequí de Banyoles, en la Caldera de Barcelona y en la Factoría de las Artes Escénicas de Banyoles.

joel2

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya | Dept. de Cultura – Sismògraf d’Olot – Ajuntament de Banyoles i de la Diputació de Girona.