Dia Internacional de la Dansa (DID 20121) a la Vall d’en Bas amb Moviment Lantana

By 18/04/2021Dansa

Moviment Lantana presenta nou espectacle de dansa ·iaia·

 

IAIA és el nou espectacle site-específic de dansa contemporània de la companyia de dansa Moviment Lantana, amb seu a la Vall d’en Bas, la Garrotxa.

IAIA és un espectacle coreogràfic que parteix de les dimensions espaials que s’entreveuen en el poemari La Pietat de l’Atzavara, del poeta banyolí Jordi Colomer i Feliu, premi Rei en Jaume de poesia en català 2011 (Calvià).

El poemari parla d’una visió cíclica del món i el cosmos i s’inspira del concepte copernicà sobre les revolucions de les esferes celestes.

El lletissó, Marcel Bassachs Birosta dirigeix aquest espectacle de dansa amb les ballarines Fàtima Campos (Montmeló), Isabel López (San Pedro del Pinatar- Múrcia) i Karina Amato (Vic).

L’espectacle està format per tres solos que comparteixen un recorregut emocional.

Cada solo és una entitat que comparteix i creix amb la voluntat dels altres solos.

L’espai emocional és compartit per tres llenguatges propis. Cada solo expressa un llenguatge individual, après i viscut.

Pel camí, cada individu grava en el seu ADN les contingències del viatge, les velocitats que es deriven del problemes humans a escala local i global, l’haver d’escollir, fer i refer constantment, el reconeixement de les pèrdues i els guanys.  Encarar camins amb emoció i respecte, l’aprendre  d’un mateix i dels altres, i el mirar amb la voluntat de créixer.

IAIA té una durada de quinze minuts i és accessible a tot tipus de públic.

IAIA és el fruit de residències a Vic, a la sala polivalent del centre cultural La Torreta de Montmeló i a Can Trona (Sant Esteve d’en Bas)

  • Pre-estrena a  Vall d’en Bas dins  el cicle de la #laVallenMoviment de Moviment Lantana i per celebrar el Día internacional de la Dansa (DID 2021). La presentació es farà el proper 29 d’abril a la Plaça 1 d’Octubre de Sant Esteve d’en Bas a les 17:30 i a continuació farem la lectura del manifest DID 2021. Obert a tothom i no cal inscripció prèvia.
  • L’estrena de l’espectacle IAIA· es realitzarà el 8 de Maig a les 10:30 al Pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona dins la mostra que organitza la Diputació de Girona (Cooperació Cultural) dins de la programació habitual de Girona Temps de Flors.

Aquest espectacle ha rebut el suport de la Diputació de Girona i compta amb la col·laboració de la sala polivalent del centre cultural La Torreta de Montmeló i del Can Trona-La Vall d’en Bas.

Fotografia ©José Luis MG

TORNAR AL BLOG

Leave a Reply